Saturday, April 10, 2010

Türk işadamı 1 Euro ya şirket satın aldı

İSTANBUL - Türk iş adamı Alphan Manas, Heuliez ile daha önceden prensip anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, ''Biz bir satın alma ön anlaşması imzaladık. İmzaladığımız satın alma ön anlaşması bu ayın sonuna kadar geçerli. Ama münhasır değil. Ben bu çalışmama devam ederken başka firmalarla da görüşebilirler'' dedi.
Şirketi hukuksal ve mali açıdan incelediklerini, bunun sonucunda rapor hazırlanacağını belirten Manas, hazırlanacak raporlar doğrultusunda karar vereceklerini söyledi. Manas, ''Kararımızda bize katılım sağlayacak endüstriyel ortak da etkili olacak. Henüz bu konuda somut bir gelişme yok. Bir ortaklık anlaşması imzalamadık. Bu arayış, Türkiye ve Türkiye dışına taşmış şekilde devam ediyor'' şeklinde konuştu.
Firma için çeşitli alternatifler üzerinde de durduklarını, yine satın almayı içeren, fakat sözleşmede belirlenen oran ve miktarların dışında başka bir çözüm önerisiyle de gidebileceklerini belirten Manas, ''Bu aşama da henüz sonuçlanmadı. Ama gecemiz gündüzümüz burada geçiyor'' dedi.
YOLA ÇIKIŞIMIZ ZATEN TÜRKİYE'DE ÜRETİM YAPMAKAlphan Manas, Heuliez'i satın almaları halinde Türkiye'de üretim yapacaklarının altını çizerek, ''Türkiye'de üretim olmadan Fransa'da bir firmanın hisse senedini veya şirketini almışız fark etmez. Bizim yola çıkışımız zaten Türkiye'de üretim yapmak. Tabii orada şirket de önemli. Firmaya yatırım yapmak, bütün herşeyini Türkiye'ye çekmek demek değil. Biz bu konuda zaten onlara güvence veriyoruz'' şeklinde konuştu.
Heuliez'de 30 milyon Euroluk sermaye artırımı konusunda da Manas, satın almanın gerçekleşmesi durumunda bu sermaye artırımının yüzde 55'ine denk gelen 15-16 milyon euro civarındaki kısmının kendileri tarafından karşılanacağını kaydetti.
Manas, ''Şirketin içinde 130 milyon Euro'luk kıymet var. Makine, teçhizat, arsa ve benzeri... Ama içinde bulunduğu zor durum nedeniyle temsili olarak 1 Euro'ya satın alınacak'' dedi.
SES DUYULUR, Araba FİRMALARI BU İŞE ATLARŞu ana kadar Türk yatırımcılardan çok az ilgi olduğuna dikkati çeken Manas, şöyle devam etti:
Türk işadamı 1 Euro'ya şirket satın aldı

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.