Saturday, April 10, 2010

THY nin gözü Avrupa nın diğer liglerinde

İSTANBUL - Manchester United ve Barcelona Türk Hava Yolları'nın (THY) büyüme hedefini yukarı çekti.
THY Genel Müdürü Temel Kotil, sponsorluk anlaşmalarının büyümelerine 4-5 puan katkı sağlayacağını açıkladı.
Sponsorluğun etkisiyle transit yolcuda ilk iki ayda yüzde 50 artış sağladıklarını söyleyen Kotil, bu yıl yüzde 25 büyüme hedeflediklerini söyledi. THY'nin 2010 bütçesinde bu rakam yüzde 20 idi.
Son dönemde Manchester United ve Barcelona gibi dev takımlarla yaptığı sponsorluk anlaşmaları ile sıkça gündeme gelen THY, bu anlaşmaların etkisiyle transit yolcuda artış sağladı.
Kotil, sponsorluk anlaşmalarının etkisiyle başka havayollarından yolcu aldıklarını ve bu yıl yüzde 25 artışla 31 milyon yolcuya ulaşacaklarını kaydetti.
YÜZDE 25 BÜYÜME HEDEFLİYORTHY Genel Müdürü “Transit yolcumuz yüzde 30’a ulaştı. Her istanbul’a gelen yolcunun yüzde 30’u transit olarak İstanbul’dan devam ediyor. Bu başka havayolları yolcularının bizi tercihinden kaynaklanıyor. Bu sponsorlukların etkisiyle herkese çok iyi havayolu imajı veriyoruz. Bu yüzde 50 transit kısmımız büyüyünce toplam büyümemize katkıda bulunuyor. Geçen yıl büyümemiz yüzde 11'di. Bu yıl yüzde 25 büyüme hedefliyoruz dolayısıyla rakam vermem zor ama en azından 4-5 puanı bunlar getiriyor dedi.
THY'nin gözü Avrupa'nın diğer liglerinde

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.